סלט גבינות כחולות
חומרים:
1 חסה צעירה
1 חבילת עלי רוקט
1 תפוח עץ גרנד סמית
3 בצלצלי שאלוט
200 גרם גבינות כחולות (דנה בלו, גבינת גורגונזולה או
גבינת רוקפור).
1 כף סוכר
1 כף חרדל דיז'ון
מעט פלפל שחור
מלח
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפות מיץ לימון
50 גרם אגוזי מלך קלויים
אופן ההכנה:
מכניסים לסיר בצלצלי שאלוט פרוסים, חומץ, חרדל, סוכר, מלח, פלפל שחור ו-2 כפות מים. מערבבים ומבשלים עד להתרככות הבצלצלים. מורידים מהאש ומקררים.
מכניסים לקערה מיץ לימון, גבינה כחולה מפוררת, מיצים של בצלצלי שאלוט ומלח, ומערבבים את כל המרכיבים יחד.
סלט סלק וגבינת עזים
חומרים:
200 גרם שעועית ירוקה קפואה
2 יח' סלק
200 גרם רוקט
1 תפוח עץ גרנד סמית מקולף וחתוך לרצועות דקות
150-180 גרם גבינת עזים מסוג סנט מור
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
לרוטב:
3-4 כפות חומץ בלסמי
1/2 כוס שמן זית
מלח
פלפל שחור
2 שיני שום מעוכות
1 כף תימין
אופן ההכנה:
לוקחים את הסלק, עוטפים אותו בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, במשך שעה. מקררים את הסלק, מקלפים וחותכים לרצועות.
מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את השעועית, פלפל שחור ומלח, ומטגנים עד שהשעועית מתרככת מעט.
מערבבים את מרכיבי הרוטב יחד.
מכניסים לקערה את השעועית, השום, תימין, רוקט וסלק, ומוסיפים את שאר המרכיבים ואת הרוטב. לוקחים את גבינת הסנט מור, פורסים אותה ומניחים מעל לסלט.
ניתן להחליף את גבינת סנט מור עם גבינות אחרות כמו: גבינה כחולה, גבינת פרומעז, או גבינת פטה. כמובן שבחירת הגבינה תלויה בטעמכם, ולמזלנו בישראל ניתן למצוא מגוון רחב של גבינות.
סלט עם גבינת עזים מטוגנת
חומרים:
1 חב' עלי בייבי
3 קלחי תירס
4-5 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן זית
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
2 כפות פירורי פנקו
150 גרם גבינת עזים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
מורחים את קלחי התירס בעזרת מברשת בשמן, וצולים בגריל. לאחר מכן מקררים ובעזרת סכין מורידים את גרעיני התירס.
מפוררים את הגבינה ומערבבים עם 1 כף מיץ לימון והפטרוזיליה הקצוצה. מגלגלים לכדורים ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה. מכניסים למקפיא ל-25 דקות.
מסדרים בצלחת שטוחה את פירורי הפנקו ומקציפים את הביצים בקערה נפרדת. מחממים שמן בגובה של 3 סנטימטר במחבת. מגלגלים את כדורי הגבינה בביצה ולאחר מכן בפנקו ומכניסים לשמן החם. מטגנים עד להזהבה.
את כדורי הגבינה מניחים במגש מרופד בנייר מגבת לספיגת השמן.
מכניסים לקערה את עלי הבייבי, התירס הצלוי ואת שאר המרכיבים. מלמעלה מסדרים את כדורי הגבינה.
אנו ב"גבינות מהלב" מלמדים הכנת גבינות מכל הסוגים, במגוון רחב של קורסים המותאמים ליחידים ולקבוצות. לקבלת פרטים נוספים הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר בנייד 054-7522906 ולהתרשם מהאתר שלנו בכתובת: com.גבינות-מהלב.www